Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Nazorg Treant


Voor alle opname en behandeling binnen Treant geldt de regel dat bij vragen, klachten of symptomen binnen 2 weken na de behandeling of het ontslag contact opgenomen dient te worden, binnen werktijden, met de polikliniek van de behandelend specialist. In de avond en in het weekend kan contact worden opgenomen met de SEH.
Lees verder »

Patiëntenstop


In verband met het vertrek van dokter Hoogendijk en de toegenomen drukte in de praktijk hebben we besloten in ieder geval tijdelijk geen nieuwe patiënten aan te nemen.
Lees verder »

Privacyreglement van onze praktijk


De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.
Lees verder »

Gebruik van medische gegevens voor wetenschappelijk onderzoek


Om u goed te kunnen behandelen heeft uw huisarts allerlei informatie van u nodig. Informatie die u de huisarts zelf vertelt maar ook uw lengte, leeftijd, bepaalde bloeduitslagen enzovoort. Deze gegevens worden medische gegevens genoemd. Met deze gegevens kan wetenschappelijk onderzoek worden gedaan. In deze brief geven wij u hierover uitleg.
Lees verder »

Polyfarmacie


Gebruikt u 5 of meer geneesmiddelen dan spreken we van polyfarmacie. Doordat er veel geneesmiddelen tegelijk gebruikt worden is de kans op interacties en bijwerkingen vergroot. Binnen onze praktijk werken wij nauw samen met specialist en apotheker om goed zicht te houden op uw medicatie gebruik. Het zou kunnen zijn dat u benaderd wordt door uw apotheker om uw medicatie door te nemen. De apotheker bespreekt de bevindingen met uw huisarts en indien noodzakelijk zal de apotheker u op de hoogte brengen van gewenste wijzigingen in uw medicatie.
Lees verder »

Recepten en controles Methotrexaat


Indien u het geneesmiddel Methotrexaat gebruikt willen wij u erop attenderen dat het vanaf heden alleen nog mogelijk is recepten en herhaalrecepten aan het vragen via de specialist. Ook de controles van het bloed worden alleen nog door de specialist gedaan. Mocht u een aanvraag doen van Methotrexaat bij de assistente dan zal zij u hierop ook attenderen.
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten

Contact

Spoednummer 0591-615748
 

Huisartsenpraktijk Dennenlaan

Dennenlaan 56
7822 EL Emmen
Telefoon:
0591-611358
Fax:
0591-648131
www.dennenlaan.com
Routebeschrijving >

over de praktijk

gezondheids­informatie