Assistentie en praktijkondersteuning

Doktersassistenten

De doktersassistenten zijn de spil in de praktijk! Ze zijn medisch opgeleid en werken onder verantwoordelijkheid van de huisartsen. Zij kunnen u op veel terreinen helpen: het maken van afspraken, het doorgeven van uitslagen, het geven van adviezen. Daarnaast kunt u bij de assistente terecht voor o.a. het meten van de bloeddruk, controles op suiker/ bloedarmoede/ blaasontsteking, zwangerschapstest, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, maken van hartfilmpjes, baarmoederhalsuitstrijkjes en gehooronderzoeken. Tevens nemen zij bloed en kweken af voor analyse in het laboratorium. Een aantal gespecialiseerde doktersassistenten nemen een groot deel van de zorg voor patiënten met een hoge bloeddruk van de huisartsen over. 

Voor al deze zaken dient vooraf een afspraak gemaakt te worden bij de assistente.

Stagiaire doktersassistente

De huisartsenpraktijk biedt stageplaatsen aan doktersassistenten in opleiding. Het zou kunnen zijn dat u door een stagiaire doktersassistente geholpen wordt. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit altijd kenbaar maken.

Praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner werkt samen met de huisartsen ter verbetering van de zorg voor chronisch zieke patiënten. Zij is een verpleegkundige die speciaal voor dit werk een HBO-opleiding heeft gevolgd. Zij houdt zich o.a. bezig met patiënten met diabetes mellitus of longpatiënten met astma of COPD.

 

Contact

Spoednummer 0591-615748
 

Huisartsenpraktijk Dennenlaan

Dennenlaan 56
7822 EL Emmen
Telefoon:
0591-611358
Fax:
0591-648131
www.dennenlaan.com
Routebeschrijving >

over de praktijk

gezondheids­informatie