Onderzoeken en Verrichtingen

Ambulante bloeddruk meting: 24-uurs bloeddruk registratie.

Ambulante hartritmestoornis onderzoek

Bloeddruk: een aantal gespecialiseerde doktersassistenten nemen een groot deel van de zorg voor hoge bloeddruk patiënten van de huisartsen over, binnen het kader van een categoraal hypertensie spreekuur.

Bloedonderzoek: Iedere ochtend nemen wij tussen 08:00 en 9:00 uur bloed af voor analyse in het laboratorium U-Diagnostics B.V. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het betreft een Inloop spreekuur. U kunt zich tot 9.00uur aanmelden bij de balie assistente. Het laboratoriumformulier dat ingevuld is door uw huisarts of specialist dient u mee te nemen. Het is noodzakelijk dat u uw legitimatie mee neemt. De bloeduitslag is meestal binnen 3 werkdagen bekend.

Na onderoek in het laboratorium blijft er soms een kleine hoeveelheid materiaal over. Dit kan worden gebruikt voor het testen van apparatuur en andere kwaliteitscontroles in het laboratorium. Degene die dit onderzoek uitvoert kan uw persoonlijke gegevens niet herleiden. Indien u toch bezwaar heeft tegen een dergelijk gebruik van het overgebleven materiaal, dan kunt u dit melden aan de assistente die het bloed bij u afneemt. In dat geval wordt het materiaal gemarkeerd en na onderzoek vernietigd. Voor alle overige toepassingen van overgebleven materiaal zal U-Diagnostics vooraf uw toestemming vragen.

ECG: hartfilmpje.

Echografie: De huisartsen hebben een opleiding gevolgd voor het verrichten van echoscopisch onderzoek van de organen in de buik, zoals lever, nieren, alvleesklier, aorta, baarmoeder, eierstokken en prostaat. Ook worden er echo's gemaakt bij zwangerschappen. U dient voor echografie verwezen te zijn door uw eigen huisarts. Voor echoscopisch onderzoek geldt, dat dit voor alle patiënten binnen onze praktijk beschikbaar is.

Enkel/arm index: onderzoek op vernauwingen/ verstoppingen in de bloedvaten van de benen.

Injecties: o.a. vitamine B12, prikpil, tetanus, influenza, etc.

Kleine chirurgische verrichtingen: zoals wondbehandeling, verwijderen moedervlekken e.d.

Longfunctie: onderzoek naar een evt. vernauwing van de luchtwegen, zoals die voor kan komen bij aandoeningen als astma, chronische bronchitis en emfyseem.

MMSE: onderzoek om de werking van uw geheugen en concentratie na te gaan.

Oren uitspuiten

Tapen: o.a. van enkel na verzwikking.

Uitstrijkje: indien u in het kader van het bevolkingsonderzoek een baarmoederhalsuitstrijkje wilt laten maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken bij de assistente op het spreekuur. De uitslag is na 3 weken bekend. Wilt u om andere redenen dan het bevolkingsonderzoek een baarmoederhalsuitstrijkje, dan dient u een afspraak te maken bij uw eigen huisarts.

Wondbehandeling en verwijderen van hechtingen

Voor alle boven genoemde onderzoeken en verrichtingen dient een afspraak gemaakt te worden bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente.

Contact

Spoednummer 0591-615748
 

Huisartsenpraktijk Dennenlaan

Dennenlaan 56
7822 EL Emmen
Telefoon:
0591-611358
Fax:
0591-648131
www.dennenlaan.com
Routebeschrijving >

over de praktijk

gezondheids­informatie