Inschrijven/uitschrijven en dossier overdracht

Onze praktijk is op dit moment gesloten voor nieuwe patienten.

Indien wij open zijn is onderstaand de inschrijfprocedure.

Inschrijven in de huisartsenpraktijk:

Als u zich bij ons wil laten inschrijven kunt u contact opnemen met de assistente op telefoonnummer 0591-611358. Zij zal u vragen wat uw postcode is om te bepalen of u in ons kerngebied woont en ingeschreven kunt worden. Ook zal zij vragen naar de reden om het verzoek u in te laten schrijven bij onze praktijk. 

Als u zich bij ons in kunt laten schrijven dan verzoeken wij u een inschrijfformulier volledig in te vullen en weer bij ons in te leveren. Daarna kunt u uw huidige huisarts laten weten dat u zich in heeft laten schrijven bij ons. Uw medische gegevens worden dan naar ons doorgestuurd. Wanneer wij uw medische gegevens hebben ontvangen is de inschrijfprocedure afgerond en kunnen wij medische zorg aan u verlenen.

Zolang wij geen medische gegevens hebben ontvangen kunt u nog niet volledig ingeschreven worden.

Kennismakingsgesprek

Om voldoende tijd te hebben voor het reguliere spreekuur hebben wij als praktijk besloten geen kennismakingsgesprekken te plannen. U mag bij uw allereerste afspraak met uw huisarts wel verzoeken om extra tijd om op die manier kort kennis te maken.

Overdracht van uw dossier bij uitschrijven:

Als u een nieuwe huisarts kiest is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Huisartsen moeten voldoen aan de zogenaamde 'wettelijke bewaarplicht en overdracht' van uw dossier.  In de praktijk betekent dit dat u toestemming moet geven voor de overdracht van uw patiëntendossier. Wanneer u toestemming heeft gegeven, dan zorgen wij ervoor dat uw dossier beveiligd en elektronisch wordt verstuurd naar uw nieuwe huisarts. Voor het versturen van het dossier moet u zich aangemeld en ingeschreven hebben bij uw nieuwe huisarts: zolang u niet ingeschreven staat kunnen wij uw dossier niet versturen.

De huisarts bewaart uw dossier 15 jaar indien de nieuwe huisarts nog niet bekend is. U kunt het originele dossier niet meekrijgen aangezien uw huisarts dossier houder is en verantwoordelijk voor deze gegevens.


Vragen?

Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot in- en uitschrijving als patiënt van onze praktijk neem dan contact op met de assistente op 0591-611358

Contact

Spoednummer 0591-615748
 

Huisartsenpraktijk Dennenlaan

Dennenlaan 56
7822 EL Emmen
Telefoon:
0591-611358
Fax:
0591-648131
www.dennenlaan.com
Routebeschrijving >

over de praktijk

gezondheids­informatie